Musikalske “tidslommer”

Du kender det måske? Den typiske hverdag i en travl børnefamilie. Du står op før fanden får sko på, smører madpakker, får klædt ungerne på, får dem spist af og tager måske 1 eller 2 kampe med barnet før i kommer ud af døren og af sted hen til institutionerne. Derefter tager du videre hen på arbejdet og går straks i gang med arbejdets gøremål. Imens du udfører dit arbejde, mærker du måske den lille, nagende, dårlige samvittighed banke på. ”argh, blev morgenen nu for stressende?”, ”var jeg nu nærværende nok overfor mit barn?” ”hvad kan jeg gøre for at få mere kvalitetstid sammen med mit barn?  osv.

Tip: Lav musikalske tidslommer !

Helt bevidst tager du tid ud af din dag for at skabe rum til dig og dit barn. Mærk, hvor dejligt det er at skifte din smartphone ud med dit barn 🙂 Musik kan være et redskab til give dig selv og dit barn et frikvarter til nærvær og leg. (leg og kreativitet er også sundt for os voksne). 

Sanglege er sjovt for alle barnlige sjæle og (ekstra) sundt for ikke barnlige sjæle 😉 Sanglege er med til at styrke dit barns fornemmelse for rytme, tidsfornemmelse og ordlyd og tonalitet. Samtidig er sanglege en rigtig god måde at øve følelser på og lære at aflæse ansigtsudtryk og stemninger. Ja, det er vist ingen hemmelighed, at jeg går IND for sanglege 🙂 Jeg har lavet et par små meget nemme sanglege, som både kan bruges til mor/baby, men også til leg med de større børn, der selv kan styre en bamse. I videoerne herunder brugte mine 2 piger meget tid på at udvælge den HELT rigtige bamse, de skulle styre. Så det i sig selv var et projekt.


Det virker dejlig afstressende på mig, at give mig hen til en stund på børnenes præmisser. Et tankefrirum, hvor hverken arbejde, mad, veninder eller parforhold får lov til at fylde. Bare være i nuet, i rummet, i stemningen med mit barn og opleve legen gennem mit barns små øjne.

God fornøjelse 🙂

Kærlig hilsen Luise

295 Views

Skriv et svar