Mikrofon, brystmalkemaskine og mer’ monitor

Til denne koncert var jeg ude i pausen og malke ud!

”Hvor er du heldig Luise, tænk at leve af sin hobby, det må godt nok være nemt og bekvemt”.

Sætninger som denne, har jeg lagt øre til mere eller mindre hele mit voksne liv og hører den stadig fra folk jeg ikke kender, men også fra tætte veninder, som måske efter mange år med mig som ven, ”burde” vide at musikerlivet, især for os kvindelige musikere, er hårdt arbejde og langt fra så nemt og bekvemt som det ser ud (altså medmindre man hedder Madonna eller beyonce osv. 😉 ) Os almindelige sangerinder lever et ret uglamourøst liv og jeg synes nu ikke det er særlig nemt og bekvemt, specielt ikke med morrollen oveni hatten, hvilket du kan læse om i min liste herunder 😉 Det skal ikke forstås som om, at jeg brokker mig, slet ikke. Jeg elsker at være musiker, for som i alle andre fag, må man tage det sure med det søde <3

10 ufede ting ved at være musiker & mor

  1. Det er ret ufedt som nybagt mor, at have en brystmalkemaskine med på arbejde og stå bag scenen og malke mælk ud af brysterne under fx guitaristens solo.
  2. Der er ikke meget hygge i at komme hjem kl. 6 om morgen efter et spillejob hvor man har sunget og danset hele natten og er træt med træt på og så gå direkte ind og sidde svedig og med fuld make up og amme sin baby, som netop er vågnet.
  3. Det bliver ikke værre end når man har sin menstruation og bløder igennem på scenen foran 200 mennesker, uden at kunne løbe ud og skifte. Keep on a happy face… 😉
  4. Jeg er ejer af hele 3 diskusprolapser i nakken, der højst sandsynlig er konsekvensen af at slæbe tunge instrumenter ind og ud, før og efter et job igennem mange år. (Ikke alle musikere er så heldige at have roadier til at slæbe for sig)
  5. Det er skræmmende når man ligefrem vænner sig til at blive lagt an på af fulde, klamme mænd stort set hver gang man spiller til fest.
  6. Halvdelen af min ene fortand er en plastiktand. Fik den slået ud en dag på scenen, hvor en fuld mand kom op og forsøgte at hive min mikrofon ud af hænderne på mig, imens jeg sang. Jeg nægtede at give ham den og holdte godt fast. Pludselig slap han mikrofonen og den bankede ind på min fortand, som knækkede. Jeg sang selvfølgelig videre, for det skal man jo… (Det kostede efterfølgende 5000kr at få lavet tanden. Den fulde mand nægtede at betale, så det spillejob kostede mig 5000kr. Og en tand.)
  7. Det kan være ret ensomt at være den eneste kvinde på en arbejdsplads, hvor jargonen blandt mandlige musikere ikke just er for sarte sjæle….og så har jeg ikke sagt for meget 😉
  8. Som musiker kan du ikke melde dig syg, så jeg har både stået og sunget med lungebetændelse, en brækket fod m.m.  
  9. En sangerinde er en ”primadonna” hvis de siger ”mer’ monitor”. Men det gælder sjovt nok aldrig for mandlige musiker……..Ligestilling i musikbranchen?…
  10. Det er ret kedeligt at man stort set aldrig kan komme med til nogle fester fordi man selv skal spille til andres fester.

På videoen står jeg og synger med krykker til et bryllup, dagen efter jeg har brækket min fod.

Hvad mon du oplever af ufede ting i dit fag?

Ja, jeg er bare nysgerrig 😉

297 Views

Skriv et svar